Com que les entrades van sortint tal com les posem, una damunt les altres, creiem que és més pràctic entrar mitjançant les pestanyes superiors, perquè l'hem estructurat de manera temàtica.


Recordeu que les paraules resaltades en un color diferent son enllaços directes a temes d'interès, o a la entrada que busqueu. Cliqueu a sobre de la paraula.


Gràcies per les vostres aportacions, comentaris, fotografies i preguntes. Tot serà benvingut.


M. Lourdes i Josep Miquel Giribets Arnal.


dimarts, 6 d’agost del 2013

Un Giribets torna a Bagà

En Josep era un adicte del poble de Bagà, tal i com podeu comprobar a la secció Geografia. Avui, després de molts anys des de l'últim cop, he fet una visita al poble, he retrovat velles amistats del pare i he visitat llocs emblemàtics per ell.

Comencem per la Font del rector. En les parets que envolten la Font, el pare hi va escriure en els seus anys de joventut la sentència "Viva Cristo Rey". No he estat capaç de trovar-la, tot i que he trovat frases escrites als anys 40, que han aguantat bé el pas del temps.La Font del sofre. M'ha costat de trovar-la, però ho he aconseguit. He tornat a ensumar aquella pudor a sofre de l'aigua que regalima en poquíssima quantitat des de la paret, i aquesta vegada m'he atrevit a beure un glopet. De nen no la vaig provar mai però no és pas tan dolenta!!!!. El pare feia servir un petit got metàl.lic, que encara conservo, i l'omplia del tot. En bevia uns 3 o 4 gots cada vegada que anava a la Font.

Podeu veure el rastre del sofre, per la taca blanca que queda en la pedra ón cau l'aigua
La Font de la Vinya Vella. Aquí he hagut d'anar en cotxe, ja que està allunyada del poble. Brolla un cabdal important d'aigua fresquissima. Me n'he endut un parell de litres a casa.La plaça de Galcerán de Pinos. Aquesta plaça porxada és la protagonista d'un dels quadres del pare.Ca l'Amagat, la fonda ón vam celebrar molts dinars familiars. Encara avui m'han reconegut com el fill d'en Josep, degut a la gran semblança física que, segons ells, tenim.

1 comentari:

  1. Hem de dedicar una o moltes entrades a les fonts de Bagà.... hummm....més feina pel devant!!
    :-)

    ResponElimina